Gat in je cv geen pa...
Blog gatinjecv

CV-pauze? Geen paniek! Maak er een kans van!

Gat in je CV? Geen paniek! Maak er een kans van!

Zie je een gat in je cv en denk je: "Oeps, wat nu?" Relax, het is echt niet het einde van de wereld. Sterker nog, zo'n gat kan juist kansen bieden. Lees in onderstaande blog maar hoe!

1. Baanavontuur en nieuwe skills:

Soms kies je bewust voor een andere weg. Je probeert iets nieuws, gaat op avontuur. Zulke zijstapjes verbreden je blik en geven je waardevolle inzichten in andere branches.

2. Tijd voor jezelf en groei:

Een 'pauze' in je werkgeschiedenis? Goed gedaan! Je hebt tijd genomen voor jezelf. Misschien volgde je online cursussen, leerde je nieuwe skills of deed je vrijwilligerswerk. Deze periode van zelfontwikkeling maakt je niet alleen sterker als persoon, maar ook als professional.

3. Werk-privé balans: een gezonde keuze:

Het leven kan onverwachte dingen op je pad gooien, zoals ouderschap of de zorg voor een familielid. Werkgevers snappen steeds beter dat een gezonde werk-privé balans belangrijk is voor je geluk. Veerkracht tonen en deze situaties goed aanpakken? Dat laat zien dat je een sterk karakter hebt.

4. Economie en verandering: pech, maar geen schande:

Een gat in je cv kan ook komen door de economie of veranderingen in je vakgebied. Dat ligt niet aan jou, maar aan factoren waar je geen grip op hebt. Laat zien dat je klaar bent om weer aan de slag te gaan en waarom nu het perfecte moment is.

5. Positief verhaal: pak je kans!

Wordt er gevraagd naar het gat in je cv? Blijf positief! Vertel niet alleen wat je deed, maar ook wat je leerde en hoe dat relevant is voor de functie. Laat zien dat je altijd groeit en leert, dat vinden werkgevers mooi.

Maak van je 'onderbreking' een kans. Vertel een duidelijk en positief verhaal over je unieke reis. Vergeet niet: jouw verhaal maakt je uniek!

Tips:

  • Wees eerlijk over je onderbreking;
  • Vermijd excuses en negativiteit;
  • Focus op wat je leerde en wat je nu kunt;
  • Laat zien dat je gemotiveerd bent om weer te werken;
  • Bereid je voor op vragen over je onderbreking.

Conclusie:

Een gat in je cv is geen ramp. Benadruk de positieve kanten en je waardevolle ervaringen. Zo maak je van je onderbreking een kans!

250+ vacatures
Het persoonlijke bureau
4.9/5 op basis van 124 reviews

Pagina delen